неделя, 21 юни 2015 г.

Happy birthday, Mr President!

Редом с лежерни теми за разговор по време на Вечерята с Клуба, развиваме и „сериозна” дискусия около това кой кога е роден. „Люси, не може да бъде! Имаш рожден ден с още двама мои близки приятели!” – подскача въодушевено Лаура. Достигаме кулминацията на задълбочения анализ с констатацията, че това в никакъв, ама в никакъв случай, не може да е случайно. Нататък ми се губят детайли, въпреки че по навик по значими казуси си водя бележки.
Минали са няколко дена и сутринта, отваряйки вратата съм озадачена - между колоните на навеса е провесен поздравителен адрес на италиански. Вятърът полюшва бодро анимационни герои, които пожелават „Честит Рожден ден!”. Привиквам Людмил и установяваме, че нашата любима домакиня е пообъркала сметката и изтеглила празника с месец. Докато говорим, прозорец от горния етаж се отваря и сънливият Алберто запява със сластен глас „Хеппи бъртдей..., мистер Президент!” Смях!!! Людмил изръсва „Но, но, аугусто”.  Алби завърта очите, мята ръце и скорострелно начева монолог, от който разбираме само, че споменава основно жена си.

Вечерта, когато нашата чаровница се връща от работа, тя разочаровано си прибира нещицата. Вече е уведомена за сладката грешка. Нищо, почерпихме се скромно по повода. Оттогава отбелязваме РД-то два пъти, а аз прошепвам репликата на ММ.

1 коментар: