понеделник, 22 август 2016 г.

22 август


Басът на Алби боботи, до него непознат за мен индивид му прави компания, а Людмил се е включил в скромната компания, дарявайки антидот – биричка срещу отравяне. Това последното е наложително, тъй като има вероятност скоро да ни навести местната пожарна команда. Алберто е наклал такъв огън в пещта, а днешният вятър върти пушека във всички посоки и е трудно да виждаш и дишаш. Госпожа Лаура сладко подрънква с посуда от горе и припява с меден глас отвреме-навреме.
Тая суетня е в чест на днешния рожденик – Людмил. От няколко дена тече подготовка и вълнения около празника. След нелеки преговори, насълзени женски очи, пропаднала идея за изненада, сме стигнали до консенсус, че щом сме в Италия ще действаме по италиански. Тая аксиома, недопускаща възражение, я налага госпожа домакинята. Това било правило – никакви ресторанти, никакви почерпки! Приятелите устройвали празненството и канели рожденика. „Нищо особено – красива маса, официални дрехи /!!!/, семпла храна, най-близки приятели. За нас ще е удоволствие – това ще бъде нашия подарък.”
Италианското „нищо особено” е доста особено. Вече три дена се изяснява менюто, обсъждат се детайли, добавя се нещо, отпада друго. Всъщност знаем присъстващите и часа на партито. Другото не ни се полагало.
Пиера, майсторка-сладкарка и приятелка на Лаура, вече примъкна тортата, аз отдъхвам след целодневна разходка, а рожденикът е някъде сред маслинаците за редовния джогинг.

Скоро навличаме тоалетите и отиваме на парти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар